IPL acne

De huidbacterie P. Acnes kan, met behulp van een hoog energetisch gepulseerde licht, overgebracht op de huid met een filter van 620 NM, effectief worden bestreden. De behandeling is bacterie remmend waarbij de huid tot rust zal komen en de acne zienderogen zal verminderen. Belangrijk is om te weten dat niet ieder vorm van acne behandeld kan worden en dat er na een succesvolle behandeling altijd weer acne kan ontstaan.

Lees hier meer over IPL

Hoeveel behandelingen zijn noodzakelijk?

Voor een acne behandeling zijn gemiddeld 6-8 behandelingen noodzakelijk. Tussen opeenvolgende behadelingen dient een periode te liggen van 2 weken.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Dit is afhankelijk van het gewenste resultaat en hoe het gewenste resultaat wordt bereikt. Het is wel hoe vaker de behandeling gedaan wordt hoe beter en langer het resultaat. Hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. Doordat het bindweefsel wordt gestimuleerd onder het zichtbare oppervlak van de huid is het een geleidelijk proces wat zich tijdens de behandeling maar ook nog weken tot maanden na de behandeling afspeelt.

Advies

• Alvorens tot IPL behandelingen van acne over te gaan adviseren wij eerst een geregistreerde huidtherapeut, arts of dermatoloog te raadplegen
• De huid wassen met niet te heet water
• Gebruik geen zeep
• Geen middelen met scheurende werkingen gebruiken, deze kunnen acne verergeren
• Bij voorkeur cosmetica gebruiken op waterbasis
• Zonlicht, mits niet te lang achtereen, heeft vaak een gunstig effect op acne (maakt de talg dunner en werkt bacterieremmend) Let op, niet 2 weken voor of na de behandeling

Andere gezichtsbehandelingen