IPL ontharen

Intense pulsend light (IPL) wordt gebruikt om overbeharing en huidaandoeningen effectief te behandelen. Verschillende onderdelen in de huid absorberen licht van verschillende golflengtes. Het geabsorbeerde licht wordt omgezet in warmte, waarmee verschillende indicaties effectief te behandelen zijn.

Hoe werkt IPL?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met de MedCos IPL-methode. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Verschil tussen IPL en Laser

De termen LASER en IPL worden vaan door elkaar gebruikt. Bij Laser wordt vaak gebruik gemaakt van licht en een golflengte (meestal 800-810nm) en bij IPL wordt gebruik gemaakt van een spectrum van golflengtes (515-1200nm), waarbij door middel van filters een bepaalde golflengtes range (meestal 520-980nm) kan worden geselecteerd.

Het werkingsmechanisme van zowel IPL en LASER therapie is echter gebaseerd op hetzelfde principe, namelijk op selectieve foto-thermolyse. Het doel van de behandeling is de lichtenergie, die door het pigment in de haarwortelzakjes wordt geabsorbeerd, om te zetten naar warmte energie. Deze energie moet vervolgens het haarwortelzakje dusdanig verhitten boven de drempelwaarde van 70C, om herstelbare schade binnen de haarwortelzakjes te kunnen aanrichten.

De bijwerkingen

De behandelingen zijn snel en bijwerkingen bestaan meestal uit kortdurende roodheid. De huid wordt na de behandeling gekoeld met een kalmerend gel.

Intake

Klant is verplicht om een intake formulier in te vullen. Uiteraard krijgt u advies voor de behandeling over het hele traject en gaan wij samen kijken wat u wensen zijn.
de behandeling over het hele traject en gaan wij samen kijken wat u wensen zijn.

Wat moet u weten

• Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de IPL behandeling.
• Op de dag van de behandeling geen lotion, make-up, crème, deodorant of parfum op de behandelde gebieden aanbrengen.
• Zorg dat de behandelde gebied goed geschoren is, doe dit echter niet vlak voor de behandeling maar het liefst 24-48 uur ervoor.
• 6 weken voorafgaand en gedurende de behandelkuur maag geen ontharing crème gebruikt worden en is harsen/epileren niet toegestaan, scheren mag wel

Na de behandeling

• Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden
• Eerste 24 uur na de behandeling geen sauna of stoombad
• Eerste 24 uur na de behandeling niet zwemmen
• 2 weken na de behandeling geen zonnebank/zonnebad en daarna goed de behandelde gebied beschermen met minimaal factor 30
• Na een huidreactie (roodheid) koelen met ijs en eventueel insmeren met after sun/aloë vera
Na de behandeling is het mogelijk dat de huid roder kleurt en/of dat er kleine puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit kan voorkomen en verdwijnt veelal enkele uren/dagen na de behandeling

Andere ontharingsmethodes

Goed verzekerd?

Angels Beauty and Skincare is in het bezit van een AGB-code. Wij zijn als zorgverlener bij veel zorgverzekeringsmaatschappijen ingeschreven. Zo krijg je, wanneer je goed verzekerd bent, ontharings en gezichtsbehandelingen eventueel vergoed.

Wil je weten wat jouw vergoedingen zijn? Klik dan hier
Bekijk de prijzen

Maak direct een reservering